2014. október 8., szerda

Kedvelt sorozatok – Gyilkosság (The Killing)

A legújabb sorozat, amibe belevetettem magam a Gyilkosság (The Killing).
Sarah Linden nyomozó az utolsó munkanapját tölti és készül, hogy kisfiával együtt egy új városban egy új férfivel új életet kezdjen. Lindent és utódját, Stephen Holdert egy bűncselekmény helyszínére hívják. Holtest nincs, de később megtalálják a tó mélyén egy kampány kocsi csomagtartójában a 17 éves Rosie Larsen holttestét. Megindul a nyomozás és nyomozónk az ügy miatt tolja maga előtt az elutazását.


Az évad záró epizódjában azt gondoljuk sikerült lezárni az ügyet, hisz meg van a gyilkos. Linden is elérte a repülőt, amit oly sokszor lekésett már, mondhatni minden a helyére került, de mégse!


Az évad záró epizódjában azt gondoljuk sikerült lezárni az ügyet hisz meg van a gyilkos. Linden is elérte a repülőt amit oly sokszor lekésett már mondhatni minden helyre állt, de még se! A második évadot azonnal el akarjuk kezdeni nézni, hisz kiderül a nyomozásnak nincs vége.
A Dexter-el ellentétben, ez nem egy napfényes tengerparti városban játszodik, hanem az esős-borús Seattle városában. Az eső és a borús hangulat nagyon jól áll a történetnek.

Abszólut krimisorozat, és én még a thriller műfajba is betenném. Bennem megvolt a kellő izgalom és a kívánt feszültség. Amúgy a sorozat egy dán bűnügyi tévéfilmsorozat Az Egy gyilkos ügy (2007) amerikai remake-je.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése